Nog 1 weekje..
Hoi allemaal,
het is bijna zover! Over een week vertrek ik naar Nairobi of Nairobbery, zoals sommige het noemen. Niet om jullie bang te maken ofzo :) Ik heb er heel veel zin in, maar er moeten natuurlijk nog een paar dingetjes gebeuren.
Gisteren zijn al mijn spullen verkast naar Wouters huis, en ik leef nu tijdelijk als een stadsnomade, wat me best bevalt. Vandaag nog wat spullen inkopen om mee te nemen en ik hoop deze week ook mijn scriptie helemaal af te ronden.
Even voor jullie informatie: mijn scriptie gaat over dezelfde theatertechnieken als die worden gebruikt bij APT, waar ik stage ga lopen. Theatre of the oppressed (zo heet de 'stroming') probeert door middel van theater grote structuren zichtbaar te maken, (sociale) problemen die hierdoor op kleinere schaal ontstaan bespreekbaar te maken en ook vooral samen te genieten van theaterspelen.
Bij APT zal ik waarschijnlijk 2 dagen op kantoor werken om mee te kijken naar de organisatiestructuur en de manier waarop projecten tot stand komen, 2 dagen zal ik dan meedraaien bij projecten die er zijn en 1 dag wil ik zelf een projectje opzetten om een theatervoorstelling te maken met een groep vrouwen of kinderen. In de eerste week ga ik vooral lekker meekijken en - luisteren en daarna bespreken we mijn taken. Misschien klinkt dit best georganiseerd, maar het is wel Afrika. Wellicht dat ik over een paar weken een totaal ander programma aan jullie vertel! :)
Ik logeer trouwens bij een gastgezin, dat zo'n 7 km van het kantoor van APT woont. Met googlemaps heb ik al even uitgezocht waar dat ongeveer is, bizar eigenlijk dat je dat vanaf hier helemaal op kunt zoeken. Ik woon hier bijna aan de andere kant van de wereld en ik kan zien dat er wel 5 scholen in de buurt zitten, een supermarkt etc. Eén dag reizen met het vliegtuig en je bent er.
Maar goed, dat is wat ik tot nu toe kan vertellen. Eind volgende week licht ik jullie in over mijn eerste ervaringen in Kenia!
Margit
Nairobbery, stadsnomade.. Mooie woorden, nu al aan het genieten van je blog :). En als je theatertechnieken daar net zo mooi uitpakken zoals het effect wat ik er vorige week van zag, gaat het helemaal goedkomen!
Gaaf zeg! Ik ben trots op je nicht!! Xx